Bite Solutions logo

Agile werken - een strategische meesterzet

Agile werken. Dat noemen wij een strategische meesterzet. Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om op een Agile manier te gaan werken. Maar waarom doen ze dat? Vandaag lichten wij een paar voordelen van het Agile werken uit:

  • Snelle feedback

Het komt regelmatig voor dat bedrijven een product opleveren waar allerlei functies in zitten die de klant nooit zal gebruiken, maar wel moet betalen. Door te werken in cycli van (bijvoorbeeld) twee weken (Sprints) heb je alleen de tijd om aan de essentiële producten te werken en deze op te leveren. Als de klant dat deelproduct van feedback heeft voorzien, heb je meteen een goed raamwerk om te gebruiken tijdens de volgende sprint.

  • Verbeterde kwaliteit

Klanten vertrouwen erop dat jij als ontwikkelaar kwaliteitsproducten ontwikkelt. Met Agile zijn zaken als tijd, kosten en scope al gewaarborgd en is er ruimte om de scope aan te passen wanneer dat nodig is. Door Agile te werken hoeft jouw projectteam zich alleen maar te focussen op het op te leveren product wat de kwaliteit ten goede komt. 

  • Klanttevredenheid

Niets is zo vervelend als een klant die niet tevreden is met het ontwikkelde product omdat er niet is voldaan aan de verwachtingen die zijn ontstaan. Door Agile te werken geef je de klant als het ware een kijkje in de keuken. Zo kunnen ze zien dat het ontwikkelproces een samenspel is tussen de leverancier en de klant om een zo goed mogelijk product op te leveren, wat de klanttevredenheid zal waarborgen.

  • Oplevertermijn

Veel ontwikkelaars kunnen bij aanvang van een project niet aan de klant vertellen hoe lang het gaat duren voordat het uiteindelijke product zal worden opgeleverd. Door gebruik te maken van de Agile projectmethodiek zijn jouw projectteams veel beter in staat om het oplevertermijn van het product te kunnen voorspellen. Klanten zijn al vaak tevreden als ze weten wanneer ze iets ongeveer kunnen ontvangen. 

  • Tevreden werknemers

Wanneer de klant een deelproduct heeft goedgekeurd zal dat voor het projectteam enorm motiverend werken. Door regelmatig positieve feedback te ontvangen creëer je een organisatie waarin mensen met veel plezier werken. En dat wil toch iedereen?

Bite Solutions heeft veel ervaring met de Agile Scrum methodiek. Als testpartner zijn we onderdeel van het multidisciplinaire team en dragen we bij aan de ontwikkeling van het eindproduct.

Ben jij op zoek naar een ervaren Scrum Master of Product Owner? Neem dan gerust contact met ons op!