Bite Solutions logo

Malmberg

Nieuw Rekenen (PP4 en WIG5)

In augustus 2019 lanceerde Malmberg de nieuwe generatie rekenmethodes: de nieuwe edities van De wereld in getallen en Pluspunt. Eén visie op rekenonderwijs, verwerkt in twee methodes. Bite Solutions heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van deze rekenmethodes. Onze testers hebben alle content getest op functionaliteit, design en correctheid.

Baps2bingel

Al in 2017 werd het einde aangekondigd, maar na 31 december 2020 stopte Adobe volledig met de distributie en ondersteuning van Flash Player. Flash Player is ingehaald door andere programma’s die bewegingssoftware maken. Je komt op sites nu vaker het veiliger en modernere HTML5 tegen. Ook werkt Flash op smartphones en tablet niet altijd even goed. Bovendien was de software van Adobe het doelwit van cybercriminelen die misbruik maken van kwetsbaarheden in Flash Player. Kortom: redenen genoeg  voor Adobe om de stekker eruit te trekken.

Ook de methodes van Baps draaiden op de Flash software van Adobe. In 2019 is Malmberg gestart met de migratie van Baps naar het nieuwe platform Bingel. Het ging in totaal om acht bestaande methodes PP3, WIG4, TA4 Verwerken Spelling, TA4 Oefensoftware spelling, TA4 Oefensoftware speciale spelling, Staal Woordenschat, Staal Spelling en NMB2. Een migratietraject met een enorme omvang en hoge tijdsdruk. In een periode van bijna twee jaar zijn alle methodes omgebouwd naar het nieuwe platform Bingel. Alle methodes zijn getest door Bite Solutions. Onze bevindingen hebben bijgedragen aan het optimaliseren van het platform.

Karakter

Karakter is een leesmethode speciaal voor het basisonderwijs. Samen met de contentontwikkelaars van Malmberg heeft Bite Solutions gewerkt aan het nieuwe Karakter in de nieuwe Bingelomgeving.

Nova

Nova is de methode voor natuurkunde in het voortgezet onderwijs. Het is een methode voor leerlingen van het vmbo-basis t/m gymnasium. Bite Solutions heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van deze onderwijsmethode. Onze testers hebben alle content getest op functionaliteit, design en correctheid.

Rekenblokken 4

In 2022 zal Malmberg de nieuwste rekenmethode voor het MBO publiceren. De methode zal aan de nieuwste e eisen van het ministerie voldoen. Op dit moment werkt Bite Solutions samen met de ontwikkelaars aan het optimaliseren van de onderwijsmethode voor het mbo.

Neem contact met ons op

Nieuwsgierig wat wij voor jouw platform kunnen betekenen?
Wij staan altijd open voor een kennismaking.
Vul je gegevens in en we spreken je snel!